23948sdkhjf

Nyt om navne: Ny administrerende direktør hos P. A. Pedersen

1. juli overtager Carsten Eichstedt posten som administrerende direktør for Ingeniørfirmaet P. A. Pedersen A/S. Virksomheden har siden grundlæggelsen i 1906 haft en nøgleposition i udviklingen af den danske elforsyning.
Carsten Eichstedt blev ansat i P. A. Pedersen som nyuddannet ingeniør i 1985 og har siden 2001 været en del af ejerkredsen. Han overtager direktørposten efter Lars Otto Kjær. De to har sammen med den tredje partner Peter Ehlert arbejdet intenst de seneste år med at udvikle en strategiplan for firmaet. Planen er nu under udrulning, og PAP vokser i år med to nye afdelinger. Den første åbnede i Aalborg tidligere på året, mens den næste åbner i Århus den 1. august.

Baggrunden for at åbne de to afdelinger er et øget behov for rådgivningsassistance inden for eltransmission og -distribution. P. A. Pedersen løser allerede mange rådgivningsopgaver for elselskaberne på Sjælland, og med etableringen af afdelingerne i Aalborg og Århus forventer ingeniørfirmaet at få godt fat i det jyske marked også.

Det øgede behov for rådgivning skyldes ifølge Carsten Eichstedt at:

- Elsystemet gennemgår i disse år en radikal omlægning, hvor fossil produktion erstattes af vedvarende energiformer, primært fra vind. Det kræver store ændringer i elsystemet som skaber mange nye opgaver inden for højspændingsrådgivning. Samtidig har flere af elselskaberne ændret deres sourcing-strategi. Det betyder at rådgivnings- og projekteringsopgaver i højere grad nu vil blive udbudt i fri konkurrence.


Vilje til vækst
- For os er timingen helt rigtig. I P. A. Pedersens mere end 100 år lange historie har det været en vigtig del af identiteten at være et lille firma, og egentlig vækst er tidligere blevet bevidst fravalgt. Men den del af vores identitet matcher ikke længere markedet, og vi har i partnergruppen gennem de seneste år forberedt virksomheden til vækst. Så da det jyske marked åbnede sig kunne vi slå hurtigt til, fortæller Carsten Eichstedt.

Ledelsen har siden slutningen af 2012 arbejdet på højtryk for at blive klar til at åbne de jyske afdelinger så P. A. Pedersen kan være til stede lokalt blandt de nye kunder. Opgaverne er kommet hurtigt, og den største udfordring er at få skaffet bemanding i samme tempo.

- Dygtige profiler inden for højspændingsområdet hænger ikke på træerne. De opgaver vi arbejder med er nogle af fagets mest komplicerede, så vores medarbejdere skal også være de bedste på området. Dem har vi heldigvis allerede mange af, og vi har også ansat de første dygtige folk til de to jyske afdelinger, men hvis opgavemængden fortsætter får vi brug for mange flere.

Vil ikke konkurrere udelukkende på prisen
Det er en direktør fuld af optimisme og entusiasme der i dag overtager det administrative ansvar for P. A. Pedersen:

- Vi har en stærk kultur hos P. A. Pedersen. De måske lidt gammeldags dyder som grundighed og pålidelighed betyder meget for os. Jeg ser det som mit hovedansvar at fastholde den kultur på tværs af vækst og udvikling. Det kræver et fast fokus i den nuværende konkurrencesituation hvor prisen på det marked vi opererer på er under pres. Det kunne være fristende at slække på grundigheden og udelukkende konkurrere på prisen, men jeg tror det ville være ødelæggende både for vores kunderelationer og for vores arbejdskultur. Det ligger dybt i os at ville være de bedste til vores fag. Og jeg tror også at det netop er grundigheden og pålideligheden der er styrken i vores kunderelationer – både de gamle og de nye.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096