23948sdkhjf

Døren åbnes til Hamborg

Det er nu de danske virksomheder skal slå til i Hamborg, hvis de vil være en del af den vindklynge, den nordtyske delstat er ved at udvikle sig til. Advokatbureauerne Bech-Bruun og Beck Rechtsanwälte er to af de virksomheder, der i samarbejde med Vindmølleindustrien tilbyder den danske vindindustri en eksklusiv pakkeløsning til opstart af datterselskaber i Hamborg.
En lang række af den globale vindindustris største virksomheder, har de seneste år etableret sig i den nordtyske delstat Hamborg, hvis status som nordeuropæisk vindklynge er i hastig fremmarch. Udviklingen har skabt et behov for en målrettet dansk indsats for at sikre, at også de danske vindvirksomheder får del i den succes og spirende forretning, der udspringer fra Nordtyskland. Vindmølleindustrien tilbyder derfor i samarbejde med Bech-Bruun, Beck Rechtsanwälte, Deloitte, EXACT Recruitment og LNE International den danske vindindustri en pakkeløsning til etablering i Hamborg.

- Hamborg er i den grad blevet stærkt etableret inden for vind og navnlig offshore vind. Der er rigtig mange tyske offshore-projekter, som er højaktuelle for danske virksomheder inden for vind- og offshore-branchen. Der er også en række tyske virksomheder, som meget gerne vil samarbejde med danske virksomheder, som har den fornødne erfaring og betydelige kompetencer. Det er vores opfattelse, at virksomhederne også har en ikke uvæsentlig kommerciel fordel, såfremt de har en lokal tilstedeværelse og synlighed, siger Sidsel Marie Kristensen, advokat hos Bech-Bruun.

For de danske vindvirksomheder gælder det om at slå til netop nu, hvis de vil øge deres chancer for at udnytte en evt. first-mover effekt.

- Det er vigtigt at komme til Hamborg lige nu, fordi de fleste største virksomheder inden for vindindustrien er etableret eller påtænker at etablere sig i Hamborg. Derfor er det fordelagtig at være en lokal samarbejdspartner for at kunne tage del i evt. ordrer til disse storaftagere af ydelser inden for vindindustrien, mener Susanne Beck Nielsen, partner og advokat hos Beck Rechtsanwälte.

En hjælpende hånd
Når man som dansk vindvirksomhed vælger at etablere sig i Tyskland, er der en række udfordringer, man må forberede sig på at møde. Det er netop her tilbudspakkens samarbejdspartnere står klar med faglig bistand.

- For de danske virksomheder, er der som oftest de største vanskeligheder forbundet med at finde den rette medarbejder, og det er endvidere vanskeligt at finde et kontor til rimelige penge. Både for nyankommne og virksomheder, der allerede er i Hamborg, er det desuden vigtigt at blive optaget i såvel de faglige som sociale netværk, der kan bidrage til nye kunder. Dette er alt sammen noget, vi har mulighed for at hjælpe med, idet vi selv er medlem i de fleste netværk inden for vind, siger Susanne Beck Nielsen.

Ud over et her-og nu-fokus er det vigtigt at overveje, hvad der skal til for at gøre en etablering i Hamborg til en mere langsigtet investering:

- En succesfuld etablering kræver altid langsigtet planlægning og analysering af markedet samt vedholdenhed. Der er en række juridiske herunder ikke mindst også ansættelsesmæssige forhold, som virksomhederne bør være opmærksomme på, før de begynder f.eks. agentetablering, ansætte medarbejdere mv. Det tyske system kan for en del virksomheder forekomme forholdsvis bureaukratisk, men det er der, at vi som rådgivere kan bistå, fortæller Sidsel Marie Kristensen.

Både Bech-Bruun og Beck Rechtsanwälte mener, at de med deres indgående kendskab og erfaring med de tyske markedsforhold kan tilbyde de danske virksomheder en service, der er værd at sige ja til.

- I vores virksomhedshistorie har vi etableret 400-500 datterselskaber af danske virksomheder i Tyskland. Vi kan derfor give svarene, inden vi hører spørgsmålet, siger Susanne Beck Nielsen.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079