23948sdkhjf

Havvindmølle-industrien træder på bremsen

Der er udsigt til en lille nedgang i opsætningen af nye havvindmøller i 2014, men derefter ventes markedet atter at tage fart.
Havvindmøller har været en af de helt store vækst-motorer i den danske vindmølleindustri i de seneste år. Store projekter i blandt andet Danmark, Tyskland og Storbritannien har været med til at sætte fart på branchen siden 2011, men nu er der udsigt til et vækststop. Det skriver Børsen.

- Vores forecast for det nordeuropæiske marked for havvindmøller viser, at markedet vil falde tilbage i 2014. Vi vurderer, at der i år bliver opsat knap 2,2 GW på havet, mens der næste år forventes at blive opsat omkring 10 procent mindre, siger partner Steen Broust Nielsen, Make Consulting til avisen.

Tilbagegangen skyldes først og fremmest at en række store projekter bliver afsluttet i år, men derudover er efterspørgslen blandt andet påvirket af stigende politisk modstand mod de store havmølleprojekter i Storbritannien samt usikkerhed om støtten til havvindmøller i Tyskland.

Til gengæld ser det ud til, at der bliver tale om et relativt kort pusterum for havvindmølleindustrien. Fra 2015 ventes væksten nemlig at vende tilbage, og den ventes at tage yderligere fart i 2016, hvor mere end 2,5 GW forventes at blive koblet til nettet i Nordeuropa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172