23948sdkhjf

Fokus på Aalborgs energisektor

Aalborg Kommune lancerer en ny fast kvartalsvis analyse, der skal tage temperaturen på byens erhvervsliv. Den første rapport i rækken sætter særligt fokus på energiområdet.
Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling sender nu en dugfrisk rapport på gaden. Der er tale om en ny, fast kvartalsvis temperaturmåling på erhvervslivet, som dels kommer til at bestå af nøgletal for beskæftigelsen, befolkningsudviklingen og boligpriserne såvel som indikatorer for turismen og iværksætteriet i Aalborg. Derudover vil den kvartalsvise måling tage pulsen på skiftende brancher.

- Temperaturmålingen har til formål at give interesserede et løbende overblik over erhvervslivet i Aalborg i form af nøgletal, som er væsentlige for byens og kommunens udvikling, forklarer Tonny Skovsted Thorup, konstitueret afdelingschef i Aalborg Kommunes Erhvervsafdeling.

- Derudover vil vi løbende se nærmere på nogle af de største eller mest innovative brancher i regionen for at afdække relevante og aktuelle udviklinger.

Positiv udvikling i beskæftigelsen
For overskuelighedens skyld introducerer Aalborg Kommune med Temperaturmålingen desuden en vurdering af fem kerneområder: beskæftigelse, iværksætteri, turisme, erhvervslejemål og befolkning.

Blandt de mest markante konklusioner i årets første rapport er en særdeles positiv beskæftigelsesudvikling i Aalborg Kommune. Antallet af fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i Aalborg Kommune er steget med 889 i 1. kvartal 2013 i forhold til samme periode året før, svarende til en stigning på 1,1 %. Til sammenligning faldt beskæftigelsen på landsplan med 0,96 %, mens Aarhus og København har set en svag stigning på 0,3 %. I Odense faldt beskæftigelsen med 1,4 %.

God erhvervsturisme
Også på erhvervsturisme markerer Aalborg Kommune sig positivt i statistikkerne. I de seneste 12 måneder var der i alt 252.085 hotelovernatninger i Aalborg Kommune i forbindelse med forretningsrejser og konferencer. Det er en stigning på 11 % i forhold til de foregående 12 måneder:

- Det er klart erhvervsturismen, der vejer tungest, dvs. kongresser, konferencer og messer. Alene i efterårssæsonen 2013 regner vi hos Aalborg Kongres og Kulturcenter med at skulle bruge omkring 18.000 værelser bare til dette ene formål, siger Ernst Trillingsgaard, direktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078