23948sdkhjf

HOFOR køber Amagerværket

Samtidig sætter HOFOR fart i værkets omstilling til bæredygtig biomasse som et bidrag til Københavns vision om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
Amagerværket skifter forventeligt pr. 31. december 2013 ejer, når HOFOR, det tidligere Københavns Energi, køber værket af det svenske statsejede Vattenfall. Dermed bliver HOFOR igen kraftværksejer, og det er der ifølge HOFORs administrerende direktør, Lars Therkildsen, tre primære grunde til:

- Som ansvarligt forsyningsselskab, der leverer fjernvarme til hovedstaden, interesserer vi os for at levere sikkert, billigt og grønt. Derfor er det naturligt for os, efter at have lavet en række grundige analyser, at købe Amagerværket. For det første er Svanemølleværket og H.C. Ørstedsværket, der i dag er med til at levere varme til københavnerne, begge ældre værker, og vi har over for vores ejere og kunder en forpligtelse til at hæve blikket og sikre en konstant varmeforsyning også langt ud i fremtiden. For det andet ser vi en mulighed for at drive værket på en måde, som sikrer en fornuftig varmepris, der kommer vores fjernvarmekunder til gavn. Endelig sikrer vi med købet omstillingen til grønnere el- og varmeproduktion i København og bidrager dermed afgørende til, at byen bliver verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Når myndighederne har godkendt købet af Amagerværket, vil HOFOR gå i gang med at planlægge omstillingen af værket til 100 procent bæredygtig biomasse, fortæller administrerende direktør, Lars Therkildsen:

- Amagerværket er en vigtig grundsten i fjernvarmeforsyningen i København og leverer også varme til omegnskommunerne. Der vil ikke ske nogen ændring i varmeproduktionen fra den ene dag til den anden. Men vi vil nu lægge en detaljeret plan for, hvordan vi til gavn for kunderne kan realisere de synergier, der er ved som stort forsyningsselskab også at eje produktionskapaciteten. En vigtig del af dette arbejde bliver at omlægge værket til en grønnere fremtid uden kul, hvor vi sikrer CO2-neutral varme i de københavnske radiatorer ved udelukkende at anvende bæredygtig biomasse.

Lars Therkildsen understreger, at købet af Amagerværket ikke bremser en række af HOFORs udviklingsprojekter inden for udnyttelse af fx geotermi, store varmepumper, varmelagring og solvarme. Her vil udviklingsarbejdet fortsat have højt tempo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141