23948sdkhjf

Medvind for rotorsejl: På vej mod tipping point

Vind som fremdrift i handelsflåden er tæt på tipping point for hurtigt udbredelse - men to faktorer blokerer fortsat udviklingen

Anvendelsen af vindassisterede fremdriftssystemer på tværs af forskellige skibstyper nærmer sig et tipping point. 

Det skriver nyhedsportalen Splash247

Dette vendepunkt vil betyde, at udbredelsen af f.eks. rotorsejl herefter sandsynligvis vil tage hurtig fart. 

Det fremgår af en analyse fra Lloyd's Register. 

Analysen påpeger, at udbredelsen af vindassisteret fremdrift sandsynligvis vil stige hurtigt drevet af et stigende kendskab til teknologierne hos værfter og rederier. 

Et yderligere boost til vindteknologierne kommer fra det faktum, at rederierne befinder sig i en kritisk fase,  hvor den globale skibsfartsindustri står over for øget pres for at reducere emissioner og opfylde internationale miljømål. 

Vindassisterede fremdriftssystemer tilbyder her en bæredygtig løsning for rederier, der søger at mindske deres klimaaftryk og operere mere rent. Med den rette støtte og investeringer kan WAPS spille en central rolle i transformationen af den maritime sektor mod en mere miljøvenlig fremtid.

Det britiske klasseselskab advarer dog om, at manglen på standardisering for verifikation af brændstofbesparelser og bekymringer om forsyningskædernes evne til at honorere den stigende efterspørgsel på vitale komponenter, udgør massive udfordringer. 

- Der er et presserende behov for at udvikle klare retningslinjer og standarder, som kan facilitere en mere effektiv implementering af vindteknologierne, lyder det i analysen. 

Gavin Allwright, generalsekretær i International Windship Association, understreger i artiklen vigtigheden af samarbejde mellem industrien og regulerende myndigheder for at fremme udviklingen af vindassisteret fremdrift. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047