23948sdkhjf

Energinet.dk overvurderer vindmøllers andel

I en ny analyse vurderer Energinet.dk, at 58 procent af strømmen i 2020 vil komme fra vindmøller. En overvurdering, påpeger Vindmølleindustrien, der samtidig mener, at det er positivt, at Danmark får mere vind for pengene.
Energinet.dk har i en fremskrivning af energisystemets sammensætning frem mod 2020 vurderet, at vindenergi vil dække 58 procent af elforbruget allerede i 2020. Men analysen tager ikke højde for at en statslig undersøgelse af helbredseffekten ved vindmøller, har sat en stopper for planlægningen af vindmøller i et stort antal kommuner, påpeger Vindmølleindustrien.

- Jeg deler ikke analysens konklusioner. At Energinet.dk lander på 58 procent skyldes foruden, at vindmøllerne er blevet mere effektive, at myndigheden regner med langt flere MW på land, end hvad branchen selv forventer. I flere kommuner er planlægningen gået i stå, og fremskrivningen skal derfor tages med et stort gran salt, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien.

Læs også: PKA varsler investeringsstop i havvind

Urealistisk forventning
Vindmølleindustrien mener ikke, at Energinet.dks forventning om knap 1.000 MW nye vindmøller på land fra 2014-2018, er realistisk.

Energiaftalen fra 2012 indeholder en række klare mål for udbygningen med vindmøller på hav og land. Hidtil har det været forventet, at de besluttede initiativer i energiaftalen ville resultere i en vindandel på cirka 50 procent i 2020.

- Med de nye tal fra Energinet.dk kan man konstatere, at vindmøller allerede i 2020 bringer Danmark tættere på den langsigtede ambition om at skabe en forureningsfri energiforsyning. De nye tal er udtryk for, at vindmøllerne er blevet mere effektive over de senere år, end hvad man lagde til grund, da man indgik energiaftalen. Det betyder meget glædeligt, at man får mere vindenergi for pengene, siger Jan Hylleberg.

Fakta om energiaftalen:
Den nuværende energiaftale fra 2012 er pejlemærke for energibranchens investeringer. På området for vind skal der etableres 1.800 MW vindmøller på land frem mod 2020, mens der skal etableres 1.000 MW havvindmøller i parkerne Horns Rev 3 og Kriegers Flak. Endelig skal 500 MW etableres med kystnære havvindmøller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109