23948sdkhjf

Gult lys til Øresunds-kabler

Energinet.dk’s betyrelse har nu godkendt planen for udskiftning af 132 kV-kabler mellem Danmark og Sverige, men projektet mangler stadig tilladelse fra de danske og svenske myndigheder, og det kan tage flere år.
Det skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

Flere af de undersøiske kabler mellem Danmark og Sverige blev lagt ned i starten af 1950’erne og er nu ved at være modne til en udskiftning. Derfor har Energinet.dk’s bestyrelse nu godkendt planen for at erstatte de i alt fire gamle 132 kV-kabler mellem station Guldgravergård i Danmark og Sofiero i Sverige med to nye trefasede kabler.

I dag ejer Energinet.dk og E.On Sverige hver to af de fire gamle kabler. Energinet.dk overtager de fire kabler og kommer til at eje de to nye. Det er således Energinet.dk, der skal foretage udskiftningen af kablerne og derefter drive dem. Men inden projektet kan gå i gang, skal myndighederne på både den danske og svenske side give tilladelse. Og den proces forventes ifølge Energinet.dk at tage flere år. Første spadestik forventes derfor tidligst i 2018.

I forbindelse med, at kablerne skal udskiftes, planlægger Energinet.dk desuden at nedlægge stationen Guldgravergård, hvor kablerne i dag er koblet sammen med højspændingsnettet. Det sker som et led i Energinet.dk’s plan om gradvist at kabellægge det danske 132 kV-elnet. Det betyder samtidig at søkablet skal forlænges yderligere ind i landet til Energinet.dk’s station Teglstrupgård og først her kobles sammen med luftledningerne, skriver Energinet.dk på hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125