23948sdkhjf

Skraldebiler på gas vinder nu også frem i Danmark

Ligesom i mange andre EU-lande kommer der nu også flere og flere skraldebiler på gas herhjemme. Ved årsskiftet var der ingen, men nu er der i alt 17 skraldebiler på gas ude i trafikken – og flere er på vej.
Det oplyser HMN Naturgas-koncernen på baggrund af en ny, landsdækkende optælling. Koncernen er sammen med en række andre energiselskaber ved at opbygge et net af gastankstationer rundt om i landet.

Men selvom skraldebiler på gas er i fremmarch herhjemme, er det samlede antal endog meget lavt i forhold til vore nabolande. Ifølge en ny opgørelse, som Dansk Gasteknisk Center, DGC, netop har foretaget for HMN Naturgas, er antallet af lastbiler på naturgas og/eller biogas i EU-landene vokset med 45 procent i perioden 2008-2013. Det samlede antal er 6.030, viser DGC-opgørelsen. En stor del af disse gas-lastbiler er netop skraldebiler.

Spanien ligger i top med 1.238 lastbiler på naturgas og biogas, mens Italien (1.200), Frankrig (1.045), Sverige (648) og Tyskland (613) også er med helt fremme, viser DGC-opgørelsen.

Ifølge HMN Naturgas er det dog også herhjemme oplagt at anvende gas til især tunge køretøjer som lastbiler og busser. Bl.a. fordi det danske naturgasnet er vidt forgrenet.

- Vi kan jo etablere gasstationer næsten overalt i Danmark. De første er bygget, og flere er på vej. Vi håber, at de ting vi nu sætter i værk kan give bidrage til at fjerne noget af den usikkerhed om gas-drevne køretøjer, som jo fortsat hersker i Danmark. I mange EU-lande har man for længst taget gasbilerne til sig, og nu sker der også noget herhjemme, siger den administrerende direktør i HMN Naturgas I/S, Susanne Juhl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109