23948sdkhjf

Fynsk ledningsnet går under jorden

Energinet.dk vil lægge to strækninger med højspændingsledninger på Fyn og fra Fyn til Als i jorden. Kablerne skal erstatte 64 kilometer 150kV-lufledninger.
Det skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

Bestyrelsen i Energinet.dk har givet grønt lys til at flere højspændingsmaster og luftledninger på Fyn og Als tages ned og erstattes af kabler i jorden.

Det drejer sig blandt andet om strækningen fra Abildskov ved Hårby på Fyn til Sønderborg på Als. Her er det desuden nødvendigt at udskifte det eksisterende søkabel, der forbinder Fyn og Als.

Den anden strækning er mellem Fynsværket ved Odense og Gaderup nær Ejby. Energinet.dk vil desuden fra Gaderup lægge et nyt kabel henover Vestfyn til Ryttergård ved Fredericia. Også her er det nødvendigt med et nyt søkabel mellem Fyn og Jylland.

- Den nye forbindelse til Jylland skal være med til at opretholde forsyningssikkerheden på Fyn. Energinet.dk står overfor en større renovering af 400 kV luftledningerne på Fyn, og med endnu en forbindelse mellem Jylland og Fyn, bliver elnettet mere robust – også i denne renoveringsperiode. Vi skal altid være klar til at kunne håndtere udfald i elnettet, siger Sofie Leweson, projektleder i Energinet.dk’s afdeling for Netplanlægning, på hjemmesiden.

Både forbindelsen Abildskov-Sønderborg og Fynsværket-Ryttergården forventes idriftsat i 2017. De 64 km. luftledninger tages ned i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109