23948sdkhjf

DI: Vindkraft og biomasse er godt miks af energi

Biomasse og vindkraft kan afløse fossilt brændsel i Danmarks energiforsyning, viser ny analyse. Derfor bør energibranchen lave aftaler, som sikrer import af bæredygtig biomasse, mener DI.
Hvordan kan Danmark indrette sin energiforsyning i 2050, så vedvarende energi erstatter olie, kul og gas. Energistyrelsen har i en analyse undersøgt forskellige kombinationer af vedvarende energikilder og sat tal på, hvad den grønne omstilling koster.

I DI peger branchedirektør Hans Peter Slente på, at kombination af biomassefyrede kraftværker og vindkraft har et stort potentiale, fordi den kan sikre en billig grøn omstilling.

- Analysen anerkender, at biomasse og vindkraft giver en god forsyningssikkerhed, fordi vi kan lagre varme lavet fra kraftværkerne og bruge strømmen fra vindmøller her og nu. Det er et godt miks, siger han.

Biomassen skal være bæredygtig
Ifølge Hans Peter Slente er Danmark ikke det eneste land i Europa, som vil bruge mere biomasse som træpiller og træflis i sin energiforsyning. Men større efterspørgsel øger muligheden for, at der bliver importeret træpiller fra skovområder, der ikke bliver genplantet. Det er et problem både for miljøet og forsyningssikkerheden.

- Energibranchen bør indgå frivillige aftaler, som sikrer, at vi importerer bæredygtig biomasse. Det understøtter et sundt marked, som sikrer, at prisen ikke stiger eksplosivt i fremtiden, siger Hans Peter Slente.

Kilde: DI

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11