23948sdkhjf

Tysk mølleproducent vil bryde dansk møllemonopol

I de seneste 30 år er der installeret 8.000 danskproducerede vindmøller i Danmark. Nu vil tyske Senvion have foden inden for – Horns Rev 3 skal være adgangsbilletten.
Vindmølleproducenten Senvion's topchef Andreas Nauen afslørede i sidste uge selskabets planer om at få foden inden for på det danske vindmøllemarked. Horns Rev 3 skal åbne døren for tyskproducerede vindmøller på dansk jord eller havbund, skriver Berlingske.

Ikke direkte deltagelse
Dong Energy, Vattenfall, E.On og Statoil er prækvalificerede til at opføre Horns Rev 3. Men det afskrækker ikke Andreas Nauen, der fortæller at selskabet alligevel har kig på havmølleparken.

- Vi deltager ikke direkte i det danske udbud ved Horns Rev 3. Men nogle af vores gode kunder, som deltager, har spurgt, om vi har en vindmølle, der passer til forholdene. Derfor er vi i øjeblikket i kontakt med potentielle bydere, siger Andreas Nauen til Berlingske

Af de fire selskaber har Senvion tidligere leveret møller til Vattenfall og E.Ons offshoreprojekter, men Andreas Nauen holder kortene tæt til kroppen og afslører ikke, hvilket selskab man er i kontakt med.

Monopol eller hård konkurrence?
Ifølge Senvions offshore-chef Norbert Giese er det selskabets møller på 6,2 MW med et vingefang på henholdsvis 126 og 152 meter, der skal konkurrere med de danske havmøller.

I dag har Senvion installeret 600 MW havvind, men der er hård konkurrence på det danske marked, hvor Siemens og Vestas med deres danskproducerede havmøller er oppe på henholdsvis 9,3 installerede GW havvind og 1,4 GW havvind.

- I 30 år er der ikke blevet installeret én eneste udenlandsk produceret vindturbine i Danmark. Det er ikke sådan, at det danske marked er officielt lukket for udenlandske producenter, men historien taler jo sit tydelige sprog. Alligevel håber vi da, at Horns Rev 3 kan blive første skridt, siger Norbert Giese.

Hverken brancheorganisationen Vindmølleindustrien eller Energistyrelsen mener at der er tale om monopol på det danske marked, men parterne erkender dog at konkurrencen er hård.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094