23948sdkhjf

22 store Siemens-møller til Danmarks største landmøllepark

Vattenfall og Siemens har i dag underskrevet kontrakten på levering af 22 stk. 3,2 MW Direct Drive vindmøller til erstatning for 35 stk. 600 kW møller i Klim Fjordholme Vindmøllepark i Nordvestjylland.
Det bliver Siemens 3,2 MW gearløse Direct Drive vindmøller, der kommer til at knejse over Klim Fjordholme i Jammerbugt Kommune i Nordvestjylland fra 2015. Dermed er den sidste brik faldet på plads for realiseringen af Vattenfall Vindkrafts hidtil største repowering-projekt herhjemme, hvor utidssvarende vindmøller udskiftes med færre og meget mere effektive vindmøller.

Vattenfall Vindkraft og Siemens Wind Power underskrev tirsdag den 27. maj kontrakten om levering og service. Projektet er på i alt 22 vindmøller, hvoraf den ene bliver ejet af en privat vindmølleejer. Det skete hos Vattenfall overvågningscenter i Esbjerg, hvorfra der holdes øje med alle Vattenfalls 900 vindmøller i Europa.

Eksemplarisk projekt
Direktør Alberto Méndez Rebollo fra Vattenfall Vindkraft Norden i Stockholm siger om aftalen, at den sætter prikken over i’et for et meget eksemplarisk repowering projekt.

- Med Siemens som langsigtet samarbejdspartner i Klim og indkøbet af deres Direct Drive vindmølle er vi sikret en produktion og drift til gavn for alle parter. Forvandlingen af Klim Fjordholme Vindmøllepark fra 35 små til 22 store vindmøller er sket gennem en vellykket proces med meget få klager. Samarbejdet med politikere og administrationen i Jammerbugt kommune samt med lodsejerne er forløbet helt gnidningsløst og projektet tjener som et godt eksempel for fremtidige etableringer af vindmølleparker på land.

- Vi er rigtigt glade for at Vattenfall har valgt vores seneste mølletype SWT 3.2-113 DD til dette meget vigtige projekt. Møllerne er ligesom vores andre møller både udviklet og produceret i Danmark, så vi er altid ekstra glade for at skulle installere et større projekt her i landet. Det er af central betydning for os at opretholde et godt og stabilt hjemmemarked – det er nemlig ikke mindst sådan vi bedst understøtter vores store eksport ud af Danmark, siger CEO Siemens Wind Power A/S Jan Kjærsgaard.

Aftalen sikrer optimal service og indtjening
Chef for Vattenfall Vindkraft driftsafdeling i Norden Bent Johansen, er meget tilfreds med den indgåede aftale.

- Vi har også indgået en servicekontrakt, der i lang tid fremover vil sikre både os og de kommende medejere af vindmølleparken i Klim den nødvendige klarhed over omkostningerne i møllernes levetid, siger Bent Johansen.

Direct Drive med stor effekt
Det er anden gang Siemens leverer sin Direct Drive vindmølle til en af Vattenfall Vindkrafts vindmølleparker i Danmark. Direct Drive vindmøller er uden gearkasser, og der er langt færre komponenter, en mindre nacelle og en lavere vægt. Det gør møllerne enklere og lettere at transportere. Ifølge Siemens betyder en mindre kompleks turbine også større driftssikkerhed.

Alene seks af Siemens 3,2 MW vindmøller har samme effekt som de 35 gamle 600 kW møller, og når parken er udbygget med de 22 nye møller, får den en samlet effekt på 70,4 mio. kW. Parken vil dermed kunne forsyne 58.000 husstande med strøm om året.

Mere miljø med repowering
De 35 vindmøller, der har produceret vedvarende energi i 18 år, bliver efter nedtagningen renoveret og eksporteret til blandt andet Italien og Irland. Her kan det med lidt andre afregningsregler betale sig at anvende 600 kW møllerne, og efter renoveringen kan de fortsætte med at producere vedvarende energi i mindst 20 år.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14