23948sdkhjf

Dansk import af el bliver dagligdag

Danmark er ikke længere selvforsynende med strøm under spidsbelastning. Hver eneste uge må vi importere el fra udlandet, viser ny rapport.
Hidtil har Danmark kun haft behov for import af el et par uger om året, men en ny rapport afslører, at Danmark er begyndt at importere el på ugebasis. Hvorvidt vi skal være bekymrede om afhængighed af udenlandsk energi er folk i branchen ikke enige om, skriver Ritzau ifølge EpN.

Ny sårbarhed
Det er den europæiske sammenslutning af systemansvarlige, ENTSO-E, med danske Energinet.dk som medlem, der i sin halvårsrapport har puttet Danmark i kategorien ”ekstrem afhængig” af elimport fra andre lande.

- Hvor vi før kun meget sjældent havde brug for import af strøm, så bliver det nu helt standard, at vi er i underskud. Det skaber en ny sårbarhed, hvis vi ikke passer på, siger afdelingschef Charlotte Søndergren fra brancheorganisationen Dansk Energi.

Og hun peger på lukningen af en tredjedel af de centrale kraftværker og ønsket om at basere mere og mere af sin strømproduktion på vind, som en af årsagerne til, at det i spidsbelastningssituationer kan være svært at få dækket sit behov – især når vinden ikke blæser.

Ingen bekymring hos Energinet.dk
Hos Energinet.dk derimod mener sektionschef Bjarne Brendstrup ikke, at forbrugerne har grund grund til at frygte el-mangel. Danmark er et af de lande, der har den højeste forsyningssikkerhed.

- Vi mener ikke, det er en udfordring, at der er lukket kraftværker, siger han.

Han understreger endvidere, at selvom Danmark er afhængig af import af el hver uge, så er der lige så mange timer, hvor der eksporteres.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125