23948sdkhjf

Medie: Elselskab udleverer oplysninger om privates elforbrug

Seas-Nve har ved flere lejligheder udleveret oplysninger om sine kunders elforbrug til Holbæk Kommunes kontrolgruppe. Kommunen bruger oplysningerne i sin jagt på socialt bedrageri.
Det skriver DR Sjælland.

I mindst fire tilfælde har Seas-Nve ifølge mediet udleveret oplysninger om deres kunders elforbrug til Holbæk Kommunes kontrolgruppe. Oplysninger som kommunen bruger til at afdække, om enlige, der får tilskud fra kommunen, benytter sig af en dækadresse til samleveren og ikke reelt er enlige.

Presseansvarlig i Seas-Nve Kristoffer Høst-Madsen siger til mediet, at det er Seas-Nve’s opfattelse, at kommunen har krav på oplysningerne i henhold til Cpr-lovens §10. Men ifølge en principafgørelse fra Ankestyrelsen er dette ikke tilfældet. Afgørelsen siger nemlig ifølge DR Sjælland, at private elselskaber ikke har pligt til at udlevere oplysningerne.

Den afgørelse vil Seas-Nve dog ikke tage stilling til, da man mener, at kommunen har krav på oplysningerne i henhold til cpr-loven.

- Men hvis der er nogen, der mener, at reglerne på området konflikter på en eller anden måde, så forventer vi som elselskab at relevante myndigheder tager hånd om det, siger Kristoffer Høst-Madsen til DR Sjælland.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Sjael...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172