23948sdkhjf

Ny rapport vækker bekymring om dansk forsyningssikkerhed

Det Internationale Energiagentur advarer om, at risikoen for nedbrud i den europæiske strømforsyning vokser markant i de kommende år. Dansk Energi er bekymret for den danske forsyningssikkerhed, men ministeren ser ikke nogen problemer.
Europa står til at miste en fjerdedel af sin kapacitet i takt med at gamle udtjente kraftværker lukkes ned. Det vurderer Det International Energiagentur (IEA) i den første omfattende analyse af de globale udsigter for energiinvesteringer i over ti år, skriver dagbladet Børsen.

Dermed er risikoen for nedbrud i strømforsyningen steget markant – Dansk Energi ønsker nu at sætte fokus på den danske forsyningssikkerhed, mens klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen ikke frygter strømsvigt på dansk grund.

Kraftværkskapacitet & Vindenergi
Europæiske udtjente kraftværker lukkes ned, og alene i Danmark er 35 procent af den centrale kraftværkskapacitet lukket ned siden 2008 og blevet erstattet af den noget mere ustabile vindenergi. Det giver en langt større risiko for strømsvigt, når der er mangel på vind, og man ikke længere har kraftværkerne at trække på.

- Vi bliver nødt til at forholde os aktivt politisk til, hvor stor en del af den danske sikkerhed der skal dækkes af udenlandsk kraftværkskapacitet, som jo altså også neddrosles kraftigt, siger Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi, der efterlyser at man forholder sig til den europæiske situation, advarslen fra IEA og den danske forsyningssikkerhed.

IEA efterlyser en løsning, hvor EU's ledere finder nye måder at stimulere regionens stagnerende energiinvesteringer på, således at man finder andre steder at hente den kapacitet som de lukkede kraftværker tidligere stod for.

Ingen problemer
Lars Aagaards advarsler og bekymringer når ikke ind til klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen. Han henviser til en analyse udarbejdet af Energistyrelsen i forbindelse med det seneste energiforlig.

- Med baggrund i dem kan jeg sige, at vi i Danmark har en høj grad af forsyningssikkerhed. Og det har vi også på den anden side af 2020 i hele landet. Så der er altså ikke på en bane, der f.eks. ligger seks-syv-ti år ude i fremtiden, problemer med forsyningssikkerheden i Danmark, siger han til Børsen.

I 2020 vil Danmark have 59 pct. vindenergi i elsystemet frem for 50 pct. som hidtil antaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094