23948sdkhjf

Vestas søger mere stabilitet i USA

Den danske vindmøllegigant vil jagte den del af det amerikanske marked, der ikke er afhængig af støtteordninger.
At være vindmølleproducent i USA er lidt af en rutsjetur. Den såkaldte PTC-ordning, der yder støtte til strøm produceret af vindmøller, forlænges typisk et-to år ad gangen, og det har betydet voldsomme udsving i det amerikanske vindmøllesalg fra år til år. Hos Vestas betyder det, at man har haft svært ved at forudse det amerikanske marked, og nu søger man mere stabilitet, skriver Børsen.

- Der er et marked uden for den amerikanske støtteordning for vindmøller, PTC’en, hvor ingen af de globale spillere er til stede. Vi prøver at få vores andel af dette marked. Det udvikler sig mere stabilt, og her kan vi blive bedre i forhold til tidligere, siger Vestas’ finansdirektør, Marika Fredriksson til avisen.

Et eksempel er den ordre, Vestas for nylig landede på opgradering af en række vindmøller for storkunden EDP Reenwables, og et andet eksempel er den aftale, man indgik i begyndelsen af 2013 om levering af tårne til konkurrerende producenter.

På langt sigt er der dog udsigt til mere stabilitet på det amerikanske marked. Steen Broust Nielsen, partner i analysehuset Make Consulting, forudser, at stigende gaspriser og faldende produktionspriser på vindkraft vil gøre statsstøtten mindre nødvendig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235