23948sdkhjf

Vækstplan: PSO’en sænkes på bekostning af Kriegers Flak

Regeringen og Venstre er blevet enige om en skitse til en ny vækstplan, som nedsætter PSO-afgiften med 13,2 milliarder kroner og blandt andet udskyder den planlagte havvindmøllepark ved Kriegers Flak med to år.
Afgiftslettelserne skal blandt andet finansieres ved at sætte tempoet ned for opførelsen af Kriegers Flak. En beslutning, der kunne give anledning til kritik fra interesseorganisationen Vindmølleindustrien. Men det er ikke tilfældet. Tværtimod glæder direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, sig over den nye skitse.

- Vi havde gerne været den seneste periodes energipolitiske turmult foruden, men vi er glade for, at det nu ser ud til, at rammerne atter kommer til at ligge fast. Det betyder, at vindindustrien forhåbentligt kan fortsætte udbygningen med vindmøller i et investeringssikkert klima, siger Jan Hylleberg og forsætter:

- Det, der er vigtigst for vindindustrien er, at der også er et marked i Danmark, og at tidsplanerne er klare. Det er en forudsætning for, at vi som sektor kan gøre vindmøller endnu billigere, og vi håber, at der er bred politisk opbakning til, at sikre nye klare rammer fremadrettet.

Ud over en udskydelse af Kriegers Flak, lægger den nye skitse desuden op til, at der bygges 100 MW færre kystnære havmøller, samt at landsstøtten reduceres med 100 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094