23948sdkhjf

Siemens tror på amerikansk marked uden statsstøtte

Om blot to år kan det amerikanske marked være helt uafhængigt af den såkaldte PTC-støtte, spår den dansk-baserede vindmølleproducent.
Tirsdag kunne Børsen fortælle, at Vestas vil forsøge at stabilisere sit salg i USA ved at gå efter de dele af markedet, der ikke er afhængige af statsstøtte. Også konkurrenten Siemens ser dog et mere stabilt amerikansk marked i horisonten, skriver Børsen.

Om blot to år forventer administrerende direktør for Siemens Wind Power, Jan Kjærsgaard, at der er et marked på 3-5 GW uafhængigt af PTC-støtten.

Udviklingen skyldes flere ting. For det første har en række amerikanske delstater forpligtet sig til, at en vis del af energiproduktionen skal være grøn. Samtidig har man fra statens side et mål om at reducere CO2-udledningen fra kraftværker med 30 procent, og det betyder formentlig, at kulkraft vil blive skiftet ud med vindkraft. Sidst men ikke mindst er prisen faldet kraftigt på vindmøller de seneste år, mens den er steget på fx gas.

- Alt det lagt sammen driver et marked fremad. Samtidig er der nogle særlige forhold i USA for vind. Der er god plads, meget vind, billige projekter og lave omkostninger. Men det bliver ikke de fantastiske år med 10-12 GW, men et mere afdæmpet marked fremover, siger Jan Kjærsgaard til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204