23948sdkhjf

En milliard kroner til forskning – 68 milliarder kroner i eksport

Danmark eksporterede energiteknologi for 67,6 milliarder kroner i 2013, og eksporten er steget de seneste år. En væsentlig forudsætning for denne succes er de danske energi-forskningsprogrammer, der hvert år investerer omkring en mia. kr. i forskning og innovation.
977 millioner kroner. Så mange penge investerede de danske energiforskningsprogrammer i forskning og udvikling af dansk energiteknologi i 2013. Det viser energiforskningsprogrammernes årspublikation Energi14, som blev offentliggjort onsdag ved konferencen ”EnergiForsk 2014 – Danmark i front på energiområdet”.

Investeringerne i energiforskning og -udvikling udgør hele 4,7 procent af den samlede offentlige støtte til forskning, men pengene er godt givet ud. Tal fra Dansk Energi, Energistyrelsen og DI viser, at Danmarks eksport af energiteknologi er mere fordoblet siden 2000, og i år nåede eksporten op på 67,6 milliarder kroner. Det gør Danmark til det land i EU, hvor energiteknologi udgør den største del af den samlede vareeksport.

- ”Energimilliarden” løfter den danske energisektor og bidrager til, at vi fastholder Danmarks position som et af de førende lande inden for energiteknologi. Vores mange forskellige programmer har den styrke, at vi støtter forskellige faser i projekterne, siger Torkil Bentzen, bestyrelsesformand for EUDP, der sammen med InnovationsFonden, ForskEl, ForskVE og ELFORSK udgør de danske energiforskningsprogrammer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094