23948sdkhjf

Green Tech Center skubber til elbilisme ved indvielsen

Banebrydende energiløsninger og nye grønne arbejdspladser er målet for det levende laboratorium, der tirsdag åbner i Vejle, hvor centeret sammen med klimapartneren NRGi etablerer en ny ladestation til elbiler.
I en verden, hvor el-produktionen i høj grad afhænger af vejret, især sol og vind, kan bilisterne komme til at spille en helt central rolle for strømforsyningssikkerheden. Når vinden blæser, og solen skinner, kan elbilejeren tanke billigt op og måske senere sende strømmen tilbage i elnettet, hvis vindmøllerne står stille, og himlen gemmer sig bag et tæt skydække.

Hvordan elbiler bedst indgår i forsyningsnettet, skal blandt andet undersøges i det nye levende laboratorium, Green Tech Center i Vejle, som sammen med energipartneren NRGi åbner en ny hurtig-ladestander fra elbiloperatøren Clever. Ladestanderen står klar, når Green Tech Center indvies den 24. juni 2014.

Dagen bliver en mærkedag for grøn energiteknologi, hvor Kronprins Frederik med et tryk på den grønne knap officielt starter det grønne vækstlokomotiv i Vejle, der både skal skabe nye arbejdspladser og være med til at sikre opfyldelsen af nationale og internationale klimamål.

- Når en rollemodel som Hans Kongelige Højhed kører i en elbil, er han med til at skubbe gang i elbilismen, som er så vigtig for omstillingen til grøn energiteknologi. Vi bidrager ved at være med til at sikre infrastrukturen. For at sikre den bedst mulige platform for fremtidens intelligente og miljøvenlige transportform er det afgørende, at infrastrukturen er på plads, siger NRGi’s administrerende direktør Søren Sørensen.

I rækken af åbningstalere ses bl.a. klima- energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R), regionsrådsformand Carl Holst (V), borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) og rektor ved SDU professor Henrik Dam.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094