23948sdkhjf

Boligselskaber lader sig ikke stoppe af EU-smøl

Flere boligforeninger er nu blevet så trætte at vente på, at EU tager stilling til den danske statsstøtte til solceller, at de nu trodser EU-smøleriet og går i gang med anlæg dimensioneret med et minimum af salg til nettet.
Den såkaldte 20 MW pulje blev i den forgangne uge forsinket endnu engang. Puljen skal give øget fortjeneste til bl.a. boligforeninger, der investerer i solcelleanlæg med produktion af strøm ud over eget forbrug. Flere boligforeninger vælger nu at trodse EU-smøleriet og gå i gang med anlæg dimensioneret med et minimum af salg til nettet. Dermed slipper de for at være afhængige af puljen. God idé, lyder det fra boligselskabernes indkøbsforening, Bolind.

- Det er frustrerende, at puljen endnu engang bliver forsinket af smøl i EU, så den ikke bliver godkendt på denne side af sommerferien. Vores råd til boligforeningerne er nu følgende: Hvis boligforeningen planlægger anlæg, hvor der kun produceres strøm til eget forbrug, er det bare med at komme i gang nu, for så har puljen ingen som helst betydning for økonomien. Hvis boligforeningen har planlagt et anlæg med overskydende strømproduktion til salg, så kan de overveje at om-dimensionere anlægget til et lidt mindre anlæg. På den måde gør boligforeningerne sig uafhængige af, hvornår puljen kommer, og så de kan komme i gang med at spare penge på strøm. Så længe vi bare går og venter på puljen, er der jo ikke nogen boligforeninger, der hverken tjener eller sparer penge på grøn energi, siger Bolinds adm. direktør, Jens Christian Milo.

Gå i gang nu – også hvis du venter på puljen
- Hvis boligforeningen planlægger solcelleanlæg, hvor ideen er at tjene penge på overskydende strøm og udnytte puljen, bør man også gå i gang med at indgå købsaftaler på solcellerne nu. Vi har allerede indgået en masse købsaftaler med boligselskaber, der bare venter på puljen. Det er meget vigtigt, at aftalerne ligger klar og er korrekt udarbejdede, når puljen frigives, ellers når man ikke at få del i den og de forhøjede priser på den overskydende strøm, man producerer og efterfølgende sælger, understreger Jens Christian Milo.

Han tilføjer, at Bolind har afsat ekstra ressourcer til at udarbejde tilbud og købsaftaler, så den store efterspørgsel, der allerede er fra boligforeningerne, kan imødekommes.

Holder informationsmøder
- Vi har informeret landets boligforeninger om mulighederne med solceller, tilskudsordninger osv. på en lang række informationsmøder, vi har afholdt i løbet af foråret. Vi arrangerer stadig informationsmøder, og der er stor interesse for at få viden om solceller generelt, og for at finde ud af om det kan betale sig for den enkelte boligforening at udnytte puljen eller ej, slutter Jens Christian Milo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078