23948sdkhjf

Danmark reviderer nødforsyningsplan for naturgas

Energinet.dk og Energistyrelsen har den 1. august offentliggjort en revision af nødforsyningsplanen for det danske gastransmissionssystem. Revisionen kommer især de store gaskunder til gode.
Det skriver Energinet.dk.

Energinet og Energistyrelsen har på baggrund af dialog med de ikke beskyttede forbrugere arbejdet på at gøre nødplanen mere markedsorienteret. På baggrund af denne dialog og de første års erfaringer med nødforsyningsforordningen og implementeringen af den i de øvrige EU-lande, har Energinet og Energistyrelsen gennemført en hurtig revision af planen.

Ændringerne indebærer blandt andet, at der i nødplanen klart skelnes mellem national gasforsyningskrise og EU-nødforsyningskrise.

Desuden indebærer ændringerne også, at der ikke nødvendigvis vil ske en automatisk afbrydelse af hele forsyningen til de ikke-beskyttede kunder, men at afbrydelsens omfang vil være situationsbestemt.

Nødforsyningsplanen er blandt andet blevet justeret med henblik på at gøre planen mere markedsorienteret inden for rammerne af EU’s forordning om gasforsyningssikkerhed.

Energinet og Energistyrelsen vil efter sommerferien påbegynde en mere gennemgribende planmæssig revision af nødplanen, som vil få virkning fra december 2014.

Kilde: Energinet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.407