23948sdkhjf

Aftale mellem Siemens og Rolls-Royce godkendes af EU

EU Kommissionen har godkendt Siemens’ overtagelse af Rolls-Royces forretning inden for gasturbiner og kompressorer. Der er ingen grund til konkurrencemæssige bekymringer, lyder det.
Tidligere på året oplyste Siemens og Rolls-Royce at man havde indgået en aftale om Siemens' overtagelse af Rolls-Royces forretning for gasturbiner og kompressorer – en aftale til en værdi af 7,1 mia. kr.

Efter en tilbundsgående undersøgelse giver EU Kommissionen grønt lys for aftalen.

Ikke grund til bekymring
Ifølge EU Kommissionen afføder aftalen mellem parterne ingen konkurrencemæssige bekymringer, da parterne på området for gasturbiner og kompressorer ikke er direkte konkurrenter. Det vurderes, at der stadig vil være andre stærke aktører på markedet efter aftalens indgåelse, og derfor forventes det, at konkurrencen på markedet vil forblive den samme.

Undersøgelsen viser ligeledes at kunderne ikke anser Siemens og Rolls-Royce som værende nære konkurrenter netop på grund af de tekniske forskelligheder i deres produkter.

Set i lyset af en lang række tekniske konklusioner har EU Kommissionen således givet grønt lys for aftalen, der landede hos EU Kommisionen den 27. juni 2014.

Om aftalen
Siemens skal betale 7,1 mia. kr. for Rolls-Royces forretning for gasturbiner og kompressorer og yderligere 1,8 mia. kroner for en 25-års licensaftale.

Med opkøbet får Siemens adgang til 2400 ansatte og en omsætning på godt 8 mia. kroner årligt.

Læs også: Rolls Royce sælger forretningsenhed til Siemens

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11