23948sdkhjf

Udvidelsen af Dongs britiske Walney-projekt rykker nærmere

Nu mangler Dong Energy kun den endelige godkendelse fra den britiske regering for at kunne realiserer havmølleprojektet Walney 3 på 660 MW.
Det skriver EnergiWatch.

Der eksisterer allerede to Walney-projekter ud for den engelske nordvestkyst. De har en samlet effekt på 367 MW fordelt på 102 Siemens-møller. Med Walney 3 vil den samlede effekt for alle tre Walney-projekter runde 1 GW. Til sammenligning er Danmarks største vindpark, Anholt-parken, på 400 MW.

Den britiske myndighed The Planning Inspectorate har ifølge EnergiWatch anbefalet den britiske regeringen at godkende projektet, og senest 7. november i år skal regering så være nået frem til en afgørelse omkring Walney 3. Hvis svaret bliver positivt forventes parken at blive opført i 2016.

Walney 3 er det ene af tre store Dong-projekter, som er forhåndsgodkendt til den gunstige britiske støtteordning til grøn energi. Det betyder, at Dong Energy allerede nu er garanteret 2,6 mia. pund de første 15 år efter parkens opførelse. Det svarer til godt 24 mia. kr. efter dagens valutakurs. Det skriver mediet.

Originalartikel: http://energiwatch.dk/Energinyt/Energise...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125