23948sdkhjf

Affaldet skal genanvendes i stedet for at brændes

EU-Kommissionen vil hæve andelen af affald, der skal genanvendes, efter 2030.
Af et direktivforslag fra EU-Kommissionen fremgår det, at kommissionen ønsker at hæve andelen af affald, der skal genanvendes, til hele 70 procent af det kommunale affald i EU fra 2030. Det skriver Ingeniøren.

Det er en markant stramning i forhold til de eksisterende krav, der siger, at 50 procent af affaldsmaterialerne fra husholdningerne skal genanvendes i 2020.

Ifølge fagkonsulent i Dansk Kompetencecenter for Affald, Morten Carlsbæk, er det et ambitiøst forslag, som kommissionen lægger frem.

- Hvis kravene i forslaget skal opfyldes, vil det kræve, at Danmark gør meget mere end i dag, og i hvert fald, at kommunerne når målet i den danske ressourcestrategi om, at 50 procent af husholdningsaffaldet skal genanvendes i 2022, siger han til Ingeniøren.

I dag genanvender vi, ifølge Miljøstyrelsens beregninger, 38 procent af det danske husholdningsaffald. Begrebet ”kommunalt affald” og husholdningaffald omfatter dog ikke de samme mængder, og tallet er derfor ikke umiddelbart sammenligneligt med procenterne i kommissionens forslag.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/slut-med-braende-a...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063