23948sdkhjf

Nordjysk by siger ja til fjernvarme

Udvidelse af fjernvarmeforsyningen til Aalborgs omegnsbyer er godt i gang.
Den første by, der har takket ja til fjernvarme, er Sulsted, og gravearbejdet går i gang sidst i oktober. Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi kan nu med sikkerhed sige, at fjernvarmen kommer til Sulsted. 50 % af beregningsarealet i Sulsted har nemlig tilmeldt sig, og det var mindstekravet, førend vi kan begynde at grave. Jeg er rigtig glad for, at vi er i mål – og det endda en måned før tilmeldingsfristen, fortæller Energi- & Renovationschef Flemming Mostrup Kielgast, i pressemeddelelsen.

Selve udførelsen af ledningsarbejdet går nu ind i planlægningsfasen, så hver enkelt borger kan få besked på, hvornår Aalborg Fjernvarme begynder at grave netop ud for deres dør.

I slutningen af oktober går et gravesjak i gang med at grave hovedledningen ned både i den nordlige ende og sydlige ende af Sulsted. Hovedledningen vil være etableret på cirka 8 uger.

Der er stadig rabatter at hente
- Skulle der være Sulsted-borgere, der endnu ikke har takket ja til fjernvarmen, kan de nå det endnu. Tilmelder man sig inden 1. november, giver vi en ekstraordinær kampagnerabat, og tilmelder man sig, når vi er i gang med at grave, og inden vi lukker hullet til hovedledningen, får man yderligere en her-og-nu-rabat. Vi vil gerne have alle interesserede på fjernvarme, når vi er i gang med at grave. Så undgår vi nemlig senere at genere med unødige opgravninger af asfalt og fortov, siger Flemming Mostrup Kielgast.

Alle tilmeldte borgere i Sulsted forventes at have fjernvarme i starten af 2016.

Udbygningen fortsætter
For knap ét år siden vedtog byrådet i Aalborg Kommune en økonomisk model og tidsplan for udvidelse af den centrale fjernvarmeforsyning til ca. 20 omegnsbyer over de kommende år.

Den første by, der har fået og accepteret tilbuddet er altså Sulsted, og Aalborg Byråd skal i december tage beslutning om, hvorvidt de næste byer, der skal have fjernvarme, er Hostrup og Ajstrup. Herefter vil borgere formentlig fra 1. januar 2015 få mulighed for at få et tilbud om fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109