23948sdkhjf

2 ud af 100 arbejder med vindenergi

Mere end 30.000 mennesker arbejder i vindmøllebranchen i Danmark. Særligt i Region Midtjylland stempler mange dagligt ind hos en vind-virksomhed.
Her arbejder næsten 4 ud af 100 privatansatte i vindmøllebranchen, mens det på nationalt plan er lidt mere end 2 ud af 100.

Vindmølleindustriens nyligt offentliggjorte branchestatistik ledsages i år for første gang af en regional beskæftigelses- og omsætningsfordeling, der med al tydelighed viser vindmøllebranchens vigtighed på tværs af Danmark. Den regionale branchestatistik viser, at 83 pct. af vindmøllebranchens milliardomsætning er placeret i de tre vestdanske regioner, ligesom 78 pct. af beskæftigelsen ligger vest for Storebælt.

- Vores branchestatistik viser, at vindmøllebranchen er af meget stor vigtighed for Danmark som helhed, og zoomer vi ind, står det klart, at branchen, særligt i de vestdanske regioner, vejer meget tungt. Jeg tror, at det overrasker mange, at knap 1 ud af 25 privatansatte i Region Midtjylland arbejder med vindenergi. Det siger noget om branchens tyngde og betydning særligt i Vestdanmark, siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien.

Fordeles den totale beskæftigelse på ca. 30.100 på regioner, fremgår det, at Region Midtjylland alene tegner sig for 39 pct. af de ansatte efterfulgt af Syddanmark med 28 pct. Herefter er det Hovedstaden og Nordjylland med hhv. 16 og 11 pct. Færrest ansatte i vindindustrien er der i Region Sjælland med 6 pct. svarende til ca. 1.800 fuldtidsbeskæftigede.

Christiansborg påvirker branchens størrelse
Produktionen af vindmøller er i høj grad global, og i det seneste årti har en række store lande besluttet at fokusere mere på vindenergi i deres energisystem. Hvad Danmark ikke har i markedsvolumen findes dog i viden, kvalitet og innovation, hvor Danmark og de danske virksomheder er førende i verden.

- Vi er i Danmark helt i front med vindenergi både i forhold til produktion og udvikling, men også med indfasningen af vind i energisystemet. Vi leverer i dag løsninger og produkter til et globalt marked, men vi må ikke være blinde for vigtigheden af det danske marked. Det er her, at branchen udvikler, tester og fremviser den seneste teknologi, og den fortsatte udbygning med vindenergi i Danmark er derfor af meget stor betydning. Når man diskuterer energipolitik på Christiansborg, falder det i sidste ende også tilbage på vindindustriens størrelse og muligheder for at konkurrere globalt, siger Jan Hylleberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14