23948sdkhjf

NGF Nature Energy fortsætter biogasudbygningen på Fyn

Mandag var der rejsegilde på selskabets nye biogasanlæg på Midtfyn. Anlægget starter driften ved årsskiftet.
NGF Nature Energys engagement i udviklingen af dansk biogas har nu fået sit fysiske udtryk også på Midtfyn. Mandag den 8. juni var der rejsegilde på Fyns største biogasanlæg ved Allested Vejle, 18 kilometer syd for Odense.

Produktionen af opgraderet biogas til naturgasnettet går i gang ved årsskiftet, og biogassen vil dække flere end 7.000 husholdningers varmeforbrug. NGF Nature Energy har fire biogasanlæg under opførelse på Fyn og i Jylland med danske landmænd som samarbejdspartnere, og administrerende direktør i NGF Nature Energy, Ole Hvelplund, ser det nye anlæg som starten på en ny epoke i naturgasnettets historie:

- Vi ønsker at fortsætte med endnu flere anlæg, således at vi gradvist erstatter naturgas med biogas. Dermed bliver naturgasnettet en vigtig faktor i Danmarks omstilling til grøn energi. Det moderne biogasanlæg her på Midtfyn viser, at vi sætter handling bag visionen.

Formanden for leverandørforeningen Fåborg-Midtfyns Biogas, Peter Høj, ser frem til, at anlægget begynder sin produktion:

- Som leverandører får vi fordelen af at kunne komme af med husdyrgødningen. Det giver bedre driftsmuligheder for landmændene, mere effektiv gødning af markerne og forbedringer for nærmiljøet. Vi er glade for at være en aktiv del af den udvikling.

Fakta om anlægget:
- Behandler cirka 300.000 ton husdyrgødning og omkring 65.000 ton anden biomasse
- Producerer cirka 12 mio. m3 opgraderet biogas
- Dækker over 7.000 boligers årlige varmeforbrug
- Bliver det største på Fyn
- Anlægget leveres af det danske firma Xergi
- Fåborg-Midtfyns Biogas har 37 andelshavere og i alt 47 leverandører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111