23948sdkhjf

Kommune vil hjælpe fjernvarmeværker på vej

Ringkøbing-Skjern Kommune vil gøre processen ved udvidelse af fjernvarmeværker mere smidig.
Når fjernvarmeværker får vokseværk, går et stort maskineri i gang. Bestyrelser og direktioner planlægger udvidelser, nybyggerier og andre tiltag for at matche behovet. Når alt det arbejde er gjort, henvender de sig typisk til kommunen – og så går arbejdet i dvale:

- Vi kommer let til at fungere som stopklods, for når de henvender sig til os på det sene tidspunkt, skal vi først i gang med lokalplaner, måske VVM-redegørelser og andet, som let kan tage op til ni måneder. Det er vi kede af, siger Børge Schmidt, planafdelingen Ringkøbing-Skjern Kommune.

Han og hans kolleger har derfor udarbejdet vejledninger til, hvordan man både lokalt, men også på landsplan kan gøre samarbejdet med de store fjernvarmeværker mere effektivt og frugtbart:

- Det handler om, at fjernvarmeværkerne skal vide præcist, hvad deres ansøgning skal indeholde. På den måde kan man spare skriverier frem og tilbage, som let kan komme til at vare nogle uger. Men fjernvarmeværkerne skal også vide, at det kan være en ide at kontakte kommunen tidligere i processen. Måske kan den pågældende kommune så allerede på det tidspunkt sætte folk på opgaven, eller også kan man hurtigt fortælle, hvor realiserbar ideen er på den pågældende adresse, eller om der skal noget helt andet til, forklarer Børge Schmidt.

De mange gode tips og råd skal ikke kun komme de lokale fjernvarmeværker til gode. Rigtig mange kommuner og fjernvarmeværker oplever nemlig de samme forhindringer, når fjernvarmeværker får brug for mere plads. Derfor kommer Ringkøbing-Skjern Kommunes gode ideer til at virke som inspirationskatalog på Dansk Fjernvarmes og på kommunens egen hjemmeside. Til efteråret vil Dansk Fjernvarme desuden holde temamøder om samme emne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203