23948sdkhjf

Elforsk-prisen uddelt

Kronprins Frederik har torsdag overrakt Elforsk Prisen til Teknologisk Institut i samarbejde med Vesttherm, EBM Papst, IPU og Danfoss.
Et mønstereksempel på koblingen af forskning og industri, der har ført til konkret produktudvikling med grøn omstilling for øje. Sådan lyder juryens vurdering af årets vinder af Elforsk Prisen.

Vinderprojektet er en brugsvandsvarmepumpe produceret af Vesttherm og udviklet sammen med Teknologisk Institut. En boligejer med en traditionel elopvarmet vandvarmer kan regne med at skære omkring 70 procent af sit elforbrug ved at skifte til den nye brugsvandsvarmepumpe.

Jørn Borup Jensen, forskningskoordinator i Dansk Energi og leder af Elforsk Puljen, glæder sig over prisuddelingens udfald:

- Årets vinderprojekt er et energieffektivt og kommercielt produkt, der har et stort potentiale for både energibesparelser og for vækst. Projektet gør elforbruget til varmt brugsvand mindre og støtter dermed grøn omstilling. Produktet er allerede på markedet og bidrager med stor vækst og eksport, siger Jørn Borup Jensen.

Den nye brugsvandsvarmepumpe er en af de første på det europæiske marked, der lever op til de kommende krav til energiklasse A+ i EU's energimærkningsordning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093