23948sdkhjf

Store ejendomme kan spare stort på varmen uden investeringer

Alene i København vurderer HOFOR, at der kan spares otte millioner
En række af Danmarks største ejendomsejere har i år sommerlukket for varmeanlæggene i deres bygninger i København. Forsyningsselskabet HOFOR vurderer, at den gratis indsats samlet vil kunne give en besparelse på op mod 8 millioner kroner på årets varmeregninger og en reduktion i CO2-udledningen på over 1.500 tons

Når man sommerlukker, drejer man på fjernvarmeanlæggets sommerventil og stopper cirkulationspumpen. Det har nogle af landets største ejendomsejere fået øje på. Bygningsstyrelsen, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR har derfor indgået et samarbejde og valgt at sommerlukke i år i en lang række af deres bygninger.

Millioner af kvadratmeter

Eksempelvis lukker Bygningsstyrelsen, der er statens ejendomsvirksomhed og bygherre, blandt andet for varmen i Østre Landsret og Finansministeriet.

- Vi sommerlukker i år i cirka 80 kontorejendomme. At sommerlukke kræver ingen økonomisk investering, og når man samtidig, som vi i Bygningsstyrelsen, har etableret energistyring, så bliver resultatet synliggjort med det samme, bemærker ejendomsansvarlig i Bygningsstyrelsen Bjarne Sigvard Petersen i en pressemeddelelse

Samlet tegner de tre store ejendomsejere og forsyningsselskabet HOFOR sig for en bygningsmasse på over 7,4 millioner kvadratmeter. Der bliver sommerlukket for de omkring 3,1 millioner kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313