23948sdkhjf

Energiselskab får britisk millionordre

Større efterspørgsel på træpiller, vækst på bundlinjen og en ny ordre på over 20 mio. kr. Tendenserne for Verdos aktiviteter i Storbritannien er positive.
Siden 2006 har energiselskabet Verdo været aktiv på det britiske træpillemarked, og troen på vækst ser nu ud til at bære frugt.

Verdo Renewables, som det britiske datterselskab hedder, står i dag for 35 procent af det samlede salg af træpiller til opvarmning på det britiske marked. Og med en ny millionordre på levering af træpiller til en stor engelsk fødevareproducent peger pilen for alvor opad for de internationale ambitioner.

- Vi har investeret i to fabrikker i Storbritannien, og har netop åbnet tre nye lagre. Vores træpiller bliver solgt gennem mere end 500 detailhandlere, og vi sælger direkte til 3.000 kunder indenfor både privat- og erhvervssegmentet. De britiske forbrugere har taget den grønne omstilling til sig, og det begynder at give gevinst, fortæller Kim Frimer, administrerende direktør hos Verdo.

Grøn varme til industrien
Forbruget af træpiller i Storbritannien er fortsat på et lavere niveau end i Danmark, men potentialet er stort, og forbruget af træpiller bliver næsten fordoblet hvert år.

Udover at levere varme via træpiller til de britiske forbrugere har virksomhederne på den anden side af Nordsøen også fået øjnene op for gevinsterne ved at bruge træpiller til opvarmning i for eksempel en forarbejdningsproces.

- Vi oplever, at flere og flere virksomheder også efterspørger vores træpiller som energikilde til produktionen. Ordren til fødevarevirksomheden, der er vundet i et udbud, er et godt eksempel på den øgede efterspørgsel. Vi kan se, at de gode relationer, vi har bygget op på det britiske marked gennem de seneste år, begynder at bære frugt, siger Kim Frimer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234