23948sdkhjf

Hvor miljøvenlig er elbilen egentlig?

Verdensnaturfonden WWF hævder på baggrund af en ny analyse, at elbilen forurener mere end øvrige biler. Men den påstand er Energistyrelsen langt fra enig i.
Energistyrelsen mener WWF tager helt fejl, når de hævder at elbiler er mere skadelige end traditionelle biler.

I dagens nyhedsbrev argumenterer styrelsen således:

- WWF overser EU’s kvoteregulering, som sætter et effektivt loft over den samlede udledning af CO2 fra elsektoren. Det betyder, at ekstra elproduktion til elbilerne ikke fører til højere CO2-udledning fra energisektoren, men til lavere CO2-udledning i transportsektoren. For hvis elbilerne erstatter eksisterende biler spares miljøet for CO2-emissionen fra benzin- og dieselforbruget.

De skriver videre, at elbiler kun vil have store fordele for samfundet. Elbilerne giver nemlig transportsektoren mulighed for at erstatte olieforbruget med vedvarende energikilder som vindkraft, solceller og biomasse. Desuden har elbiler et energiforbrug, der udgør 1/3 – 1/4 af forbruget i vores nuværende biler og de belaster tilmed ikke den lokale luftkvalitet

Desuden giver elbiler mulighed for en bedre nyttiggørelse af vindmøllestrømmen, da bilerne kan oplades på tidspunkter, hvor det blæser meget og elpriserne er lave, lyder det afsluttende fra Energistyrelsen.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093