23948sdkhjf

Mangel på fagfolk i vindindustrien

Danish Wind Power Academy, der uddanner specialister til vedligehold og reparation af vindmøller, advarer om, at man i løbet af ganske kort tid vil mangle mellem 500-1000 fagfolk inden for vindindustrien.
Danish Wind Power Academy uddanner specialister inden for opsætning og reparation af vindmøller. Og dem bliver der behov for i de kommende år, hvor der satses mere og mere på vedvarende energi i form af store vindmølleparker.

Direktør Carsten Lind Andersen mener, at man i den globale vindmølleindustri tænker for kortsigtet og er bange for, at man i løbet af kort tid kommer til at mangle mellem 500-1000 fagfolk.

- Vindmølleindustrien er fabelagtig dygtig til brandslukning, når en vindmølle bryder ned, og man har stort fokus på salg og volumen. Med de enorme mål for vindenergi, der er i dag, er jeg bekymret for, om der vil være specialister nok til at sikre drift og vedligehold af de mange vindmøller, siger Carsten Lind Andersen, der derfor savner en mere langsigtet investering fra branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078