23948sdkhjf

Indførsel af biobrændstoffer udskydes

Det var meningen, at alle biler i Danmark fra årsskiftet skulle have kørt på biobrændstoffer. Sådan bliver det ikke. Indførslen af biobrændstof er udskudt til sommeren 2010.
Regeringen havde forestillet sig, at biler i Danmark fra årsskiftet skulle køre på biobrændstof. Men sådan bliver det ikke. Indførslen af biobenzin er udskudt til sommeren 2010, mens biodiesel først introduceres i Danmark i sommeren 2011.

Forsinkelsen skyldes tekniske forhold på baggrund af de erfaringer oliebranchen har gjort sig med de biobrændstoffer, man på forsøgsbasis har solgt i Århus.

- Da vi i olieindustrien er meget seriøse omkring introduktionen af biobrændstoffer, nytter det ikke at forcere udviklingen, før de tekniske forhold er på plads. Forud for overgangen til biobrændstoffer skal vi blandt andet have renset tankene på samtlige tankstationer, og det er en tidkrævende opgave. Desuden skal vi med introduktionen af både bioethanol og biodiesel være sikre på, at bilindustrien siger god for produktkvaliteten, så der ikke opstår tvivl omkring garantien på bilerne,siger Steffen Pedersen, formand for brancheorganisationen Energi- og Olieforum og adm. direktør for olieselskabet Q8 - Kuwait Petroleum (Danmark) A/S.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078