23948sdkhjf

Bølgekraft-anlæg præmieret på HI Messen

Der er store forventninger til et bølgeenergi-anlæg fra Dexa Wave Energy ApS i Holstebro, der onsdag vandt Miljøministeriets Clean Tech-pris
I bedste fald kan det nye bølgeenergianlæg fra Dexa Wave Energy ApS i Holstebro om blot to-tre år være i fuld gang med at producere billig og miljørigtig energi. Det er i hvert fald den optimistiske vurdering fra selskabets direktør Lars Elbæk, som torsdag blev tildelt Miljøministeriets Clean Tech-pris.

Prisen, der blev overrakt i forbindelse med HI 09, gives som anerkendelse af ideer, som kan medvirke til løsning af væsentlige globale miljøudfordringer og samtidig har potentiale til kommerciel udnyttelse.

- Det er med både glæde og stolthed, jeg på Dexa Wave Energys vegne modtager prisen. Den giver ekstra motivation i det daglige arbejde, ikke mindst fordi det er kvalificerede fagfolk, der har udpeget vores projekt som det bedste inden for sit felt, siger Lars Elbæk.

Simple principper og moderne teknikker
De foreløbige tests og analyser af Dexas bølgeenergi-anlæg tegner positivt.

Anlægget bygger på relativt simple principper, men er udformet med moderne materialer og teknikker. Og så er det beregnet på i årevis og med et minimum af vedligeholdelse at klare de vedvarende og meget voldsomme miljøpåvirkninger, som et havbaseret anlæg udsættes for. Derfor er vurderingen, at anlægget har potentiale til at kunne producere konkurrencedygtig energi.

Enorme muligheder
- Havets bølger rummer energi uden lige, og med de rette løsninger er der gode muligheder for at udnytte denne enorme energikilde. Heldigvis er der også mange, som tror på, at netop Dexa Wave Energy har de løsninger, der skal til. Således har vi netop fået en henvendelse fra den kinesiske stat, som udtrykker interesse for vores anlæg, fortæller Lars Elbæk.

Clean Tech-prisen består af kontanter og ydelser til en samlet værdi af 142.000 kr.

Udover Clean Tech-prisen blev der uddelt to andre priser i HI Messens opfinderkonkurrence. Incuba Science Park specialpris gik til den lille københavnervirksomhed Immeassure, og i hovedkonkurrencen vandt Århus-virksomheden Nabto ApS, mens PHI Invention blev nummer to.

Kilde: Messecenter Herning - http://www.mch.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14