23948sdkhjf

Dansk hostingselskab tilbyder CO2-neutral it-drift

At it-branchen forurener lige så meget som luftfartsindustrien, er påvist af analyseinstituttet Gartner Group. Ved at foretage en investering i en 2 MW vindmølle gør hostingselskabet DIR A/S nu med et slag it-driften CO2-neutral for mere end 4000 danske virksomheder.
- Vi har længe mærket en øget interesse for grønne it-løsninger, fortæller Vibeke D. Hansen, adm. direktør i DIR A/S. - Vi har ikke været i tvivl om, at vi også gerne ville gøre vores del, og med købet af vindmøllen kan vi nu komme efterspørgslen i møde. Ja, faktisk gør vi mere end det, for i stedet for at tage dialogen med den enkelte kunde, kan man sige, at vi har taget beslutningen for dem ved at sørge for, at al it-drift hos DIR nu som standard er CO2-neutral.

- Virksomhederne ved godt, at de skal tænke klimaet ind, hvor det kan lade sig gøre. Flere og flere får en bevist politik på området, som de skal leve op til. Ved at outsource it-driften til et CO2-neutralt hostingcenter opnår man et væsentligt plus i det regnskab. Og hvis man så oven i købet ikke behøver at betale mere, så gør det jo heller ikke noget, siger Vibeke Hansen med et glimt i øjet.

- Investeringen i vindkraft er omkostningsneutral for vores kunder, fordi vi sparer vores sædvanlige strømregning væk og oven i købet sælger den overskydende strøm.

Møllen
Vindmøllen, der er en Vestas V90-2.0 MW, har en produktion der svarer til 150 % af DIR´s aktuelle forbrug og har en værdi af 25 millioner. Møllen er placeret 14 km nord-øst for Berlin, i den tyske delstat, Brandenburg. Møllen blev rejst i februar 2009.

Salget er formidlet af Nordic Wind Invest® A/S, der er specialister indenfor salg, finansiering og drift af særligt tyske vindmøller.

- Vore kunder har ofte store fordele af, at investere i tyske møller, siger administrerende direktør Erik Fogt, Nordic Wind Invest® A/S. - Den tyske lovgivning garanterer nemlig en fast høj afregningspris for den producerede strøm i op til 20 år – og på det antal år, er investeringen i møllen for længst tilbagebetalt. Derudover er det også en stor tryghed for vore kunder, at de tyske elselskaber har pligt til at aftage strøm fra vindmøller, der er i drift – og det er netop tilfældet med den mølle, som DIR A/S har investeret i, slutter Erik Fogt.

Kilde: DIRA/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109