23948sdkhjf

Analytiker: Etablering af fibernet baseret på luftige beregninger

Elselskaber, der etablerer fibernet for at sælge bredbånd, har baseret deres planer på luftige beregninger, lyder det fra analytiker. Han mener, at et lokalt marked i bredbånds-forstand er et helt land og ikke et elselskabs forsyningsområde.
- Når store teleselskaber som Deutsche Telekom, France Telecom og det spanske Telefónica diskuterer, om de hver især er store nok, virker det fuldstændig ude af proportioner, at et lokalt dansk elselskab med 20.000 kunder tror, at det kan få det til at løbe rundt med et bredbåndsselskab, der baserer sig på kunderne i selskabets forsyningsområde.

Sådan lyder kritikken fra aktieanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets. Han mener, at elselskaberne har investeret alt for store beløb i et bredbåndsmarked, der allerede er mættet.

Han understreger at et lokalt marked i bredbånd-forstand er et helt land og ikke et enkelt elselskabs forsyningsområde og påpeger, at selv TDC med over en million kunder møder store udfordringer i takt med at prisen på bredbåndsabonnementer falder.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078