23948sdkhjf

Møllerne snurrer for DGI-byen

DGI-byen melder sig klar til at aftage grøn strøm fra Horns Rev 2, verdens største havvindmøllepark. Dermed er DGI-byen den første virksomhed indenfor sin branche til at indgå et samarbejde med DONG.
DGI-byen og DONG Energy har i dag indgået et klimapartnerskab, der bygger på klare og troværdige mål - som også gør sig gældende efter klimatopmødet i 2009.

Sender markant signal
- Vi ønsker at sende et markant signal om, at vi støtter udbygningen af vedvarende energi i det danske energisystem. Derfor har vi reserveret el fra Horns Rev 2 svarende til vores forbrug frem til udgangen af 2012, siger Tue Skovgaard Jakobsen, økonomidirektør i DGI-byen.

Forbruget skal reduceres
Sammen med DONG Energy’s rådgivere vil DGI-byen reducere sit energiforbrug med 10 procent, og parterne vil i fællesskab inspirere medarbejdere og kunder til løbende at reducere energiforbruget. Af andre spændende perspektiver i aftalen nævner Tue Skovgaard Jakobsen muligheden for shuttlebusser til topmødet:

- Det er vores hensigt at arbejde videre med yderligere initiativer. Her og nu undersøger vi bla. om det er muligt at benytte klimakonferencen til at synliggøre klimatiltag. Dette kan f.eks. ske i form af shuttlebusser baseret på miljøvenlige drivmidler.

Afgørende at tage stilling, siger DONG Energy
Allan Schefte, markedsdirektør i DONG Energy, hilser DGI-byen velkommen som klimapartner:
- Hvis vi virkelig skal gøre noget for fremtidens klima, må vi have alle med – virksomheder, kommuner, organisationer og private. DGI-byen er vores første partner med idræt og konferencer som kerneaktivitet, så jeg håber, at de kan tjene som et godt eksempel for beslægtede forretningsområder. Det er afgørende at tage stilling, for det er blandt klimavenlige virksomheder og organisationer, vi finder fremtidens vindere.

Ved at oplyse og informere om samarbejde med DONG Energy, håber DGI-byen også på at inddrage husets gæster i arbejdet med at blive mere grøn.
- Hvis vi kan påvirke adfærden, kan vi på sigt reducere den mængde CO2, der produceres ved hver enkelt gæsts besøg i DGI-byen, hvad enten man kommer her for at svømme, holde møde/ konference eller bo på vores hoteller eller hostel, slutter Tue Skovgaard Jacobsen.

Kilde: DGI-Byen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172