23948sdkhjf

Biogas – en win-win-win situation

Formanden for Biopark Tønder har sammen med Region Syddanmark bestilt en forundersøgelse af potentialet for etablering af et biogasanlæg i regionen. Det kan kun blive en win-win-win-situation, lyder det.
Regional Udvikling har bevilliget 200.000 kr. til en forundersøgelse af potentialet for udvikling og etablering af et biogasanlæg i Region Syddanmark. Det er Region Syddanmark, der sammen med Biopark Tønder ønsker at gøre Syddanmark førende indenfor biogas.

Formand for Biopark Tønder, Thyge Nielsen, er klar over, at der er flere anlæg under udvikling i regionen.

- Det sværeste bliver finansieringen, og anlægget vil formentlig heller ikke kunne drives økonomisk på ren gylle. Men når det er sagt, er jeg til gengæld helt sikker på, at landbruget kan udvikle sig til et energiproducerende erhverv i stedet for kun at være energiforbrugende, siger Tyyge Nielsen om et anlæg ved Varde, hvor de lokale landmænd har givet deres tilsagn.

- Men der er virkelig potentiale i planerne. Mulighederne er så mange, at det kun kan ende som en win-win-win situation: Gyllen bliver brugt til energi, stanken forsvinder og landmændene står med et restprodukt, de roligt kan gøde markerne med, uden at naboerne bliver sure, og så nedsætter vi i øvrigt også på CO2-udslippet, siger han.

Kilde: Landbrugsavisen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079