23948sdkhjf

Energinet.dk udskyder udskylning af hulrum i gaslager

Det bliver først i 2010, at Energinet.dk kan påbegynde udskylningen af et underjordisk hulrum i gaslageret i Ll. Torup. Årsagen er manglende grænseværdier for to af de stoffer, der er i den salthorst, hvori hulrummet eksisterer.
Den 1. december 2009 går vi ind i fyringssæsonen, og Energinet.dk havde derfor håbet på at kunne tømme hulrummet i det underjordiske gaslager i Ll. Torup for gas og derefter fylde det med vand. Men myndighedsbehandlingen er endnu ikke afsluttet, og derfor skydes udskylningen til 2010.

Myndighedsbehandlingen er forlænget på grund af manglende grænseværdier for to af de stoffer, der findes i salthorsten, som hulrummene er lavet i. Grænseværdierne er nødvendige for, at Energinet.dk kan lede mættet saltvand fra hulrummet tilbage til Lovns Bredning i en fortyndning, der ikke påvirker miljøet. Derfor er det netop fastsættelse af grænseværdierne, der i øjeblikket behandles af myndighederne.

Man fortsætter dog med at klargøre skylleanlægget og fastholder gennemførelse af tests af anlægget i november og december 2010.

Kilde: Energinet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219