23948sdkhjf

Gazelle på køb og salg af el

På fem år har 34-årige Henrik Lind med virksomheden Danske Commodities skabt en milliardforretning på handel med el. Nu er den århusianske virksomhed havnet på Børsens gazelle-liste.
- At købe strøm billigt og sælge den videre for en højere pris, lyder meget enkelt. Henrik Lind har med udgangspunkt i dette enkle træk skabt en trecifret millionformue og er nu havnet på Børsens liste over gazeller i 2009.

Danske Commodities hedder virksomheden, der har fem års erfaring med at handle med energi over landegrænserne.
- I virkeligheden er det ret enkelt. Vi er købmænd og arbejder på samme måde som en frugtgrossist, der køber pærer, æbler og bananer til den lavest mulige pris og sælger dem til detailhandlen til den bedst mulige pris. Forskellen er, at vi køber energi og retten til at transportere den, hvorefter vi sælger den til en køber, siger adm. direktør Henrik Lind til Børsen.

Virksomheden er udnævnt til gazelle af Børsen med en vækst på 2257% i de seneste fire år. Samtidig har man mere end fordoblet sin omsætning til 2,4 mia. kr. i 2008 fra 1 mia. kr. året før. Overskuddet før skat er vokset til 178 mio. kr. fra 82 mio. kr. i 2007. Det svarer til en indtjening på 13 mio. kr. før skat per medarbejder.

Det er tydeligvis lykkedes Henrik Lind at finde en guldrandet niche inden for handel med først og fremmest el. Som en af de nyeste aktiviteter har virksomheden slået sig på handel med gas og rådgivning af store virksomheder med hensyn til køb af el.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109