23948sdkhjf

Bølgekraftanlæg kæntrede inden test-periode

En 80 tons tung prototype på et bølgekraftanlæg kæntrede i weekenden, inden den var taget i brug. Det er de engelske firmaer Trident Energy og Small & Co., der har samarbejdet om udviklingen af anlægget.
Et bølgekraftanlæg, der i weekenden skulle bugseres på plads på bølgen blå, kæntrede søndag, inden det overhovedet var taget brug. Anlægget stod overfor en testperiode på et år, men så langt nåede man aldrig. Der har ellers været store forventninger til anlægget, der gerne skulle præstere en optimal udgangseffekt på 20-30 kWh.

Det er det engelske firma Trident Energy, der har leveret teknologi til anlægget, mens Small & Co. har stået for konstruktionen af platformen til anlægget. Trident Energy bekræfter på sin hjemmeside, at der søndag opstod problemer.

- Den 80 tons tunge platform er blevet sat på grund og sikret tre mil øst for Southwold Havn. Firmaet er i gang med at arrangere en flytning af platformen til et mere egnet sted, hvor alle skader kan blive vurderet, før vi beslutter næste skridt, skriver virksomheden.

Samtidig oplyser Trident Energy, at kæntringen ikke havde noget et gøre med deres patenterede teknologi, men derimod den tonstunge platform. Nu må virksomheden finde en løsning, så man kan få anlægget tilbage på havet.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078