23948sdkhjf

Forsker kritiserer brugen af biomasse

Dansk energiforsker kritiserer Københavns Kommunes beslutning om at øge mængden af biomasse i fjernvarmeforsyningen.
- Når man bruger op mod 70 pct. biomasse i sin fjernvarmeforsyning, er biomasse ikke længere en vedvarende energikilde. Man skubber faktisk bare problemerne foran sig. For hvis Danmark eksempelvis støvsuger de baltiske lande og Hviderusland for biomasse med vores højere købekraft, tvinges de lande jo til at varme op med olie og kul, og så er vi lige vidt, når vi tager de globale CO2-briller på, siger professor på Aalborg Universitet Frede Hvelplund til dagbladet Børsen om Københavns kommunes beslutning om at anvende massive mængder af biomasse i fjernvarmeforsyningen.

Aalborg Universitet har sammen med en række andre danske universiteter undersøgt biomassepotentialet og er kommet frem til konklusionen, at biomasse er en knap ressource.

Frede Hvelplund tror dog på en større anvendelse af biomasse, men kun på mellemlang sigt, blandt andet fordi der eksisterer uudnyttede biomasseressourcer i mange lande, og man i disse lande ikke de tekniske muligheder for at anvende biomasse på landets kraftværker.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094