23948sdkhjf

Danske el-forbrugere sparer op mod 270 millioner kroner

Energitilsynet har i dag truffet afgørelse om at reducere elnetselskabernes indtægtsrammer for 2010 med ca. 150 mio. kr. Dermed har Energitilsynet siden 2007 sparet el-forbrugerne for op mod 270 mio. kr.
Elnetselskaberne har et naturligt monopol på at transportere elektricitet i hvert deres geografiske område, og markedet for transport af elektricitet er derfor ikke konkurrencepræget. Energitilsynet efterligner et konkurrencepræget marked ved at sammenligne (benchmarke) elnetselskabernes omkostninger og afbrud. Det har ført til et krav om besparelser hos alle 97 elnetselskaber. Besparelserne kommer de danske el-forbrugere til gode, fordi elnetselskabernes indtægter skal sættes tilsvarende ned.

I 2007 og 2008 er elnetselskaberne blevet pålagt reduktionskrav på henholdsvis ca. 40 og 80 mio. kr.. Sammen med det nye effektiviseringskrav på ca. 150 mio. kr. giver det besparelser på op mod 270 mio. kr. i 2010.

I forhold til de to foregående års afgørelser viderebærer dagens afgørelse fra Energitilsynet:

• At effektiviseringskravene til de ineffektive selskaber er steget i forhold til de to forrige år.

• At Energitilsynet har valgt at tildele alle elnetselskaber et krav, så elnetselskabernes effektivitet følger den generelle produktivitetsstigning i økonomien., uanset hvor effektive selskaberne i øvrigt har været i den indbyrdes benchmarking.

De større krav kommer blandt andet til udtryk i, at reduktionskravene for 2010 i gennemsnit udgør 5,2 pct. af de omkostninger, som elnetselskaberne må forventes at kunne effektivisere. Sidste år var samme procentsats 2,8.

Rapporten kan findes på Energitilsynets hjemmeside

Kilde: Energitilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.203