23948sdkhjf

Ny alternativ energikilde: Græs

Et forsøg i Nørreådalen ved Viborg tegner lovende. Ved at producere biomasse af græsset i Ådalen, opnår man flere miljømæssige fordele.
Et nyt forsøg i Nørreådalen ved Viborg afslører, at man ved fremstille biomasse af græs opnår indtil flere miljømæssige fordele.

Projektleder Thomas Vang Jørgensen fra Landbo Midt-Øst fastslår at udover at fremstille miljørigtig energi, så er anvendelsen af græsset også med til at pleje ådalene. Man har tidligere overvejet en satsning på energi-pil, men efter forsøget med græs hælder man mere til dette, da det vil holde landskabet åbent og være til gavn for blomster, fugle og dyr.

Ud over ovenstående fordele er den afgørende faktor for projektets succes, at græsset fra Ådalen kan bruges til fremstillingen af biogas. Det arbejdes der i øjeblikket med på statens forsøgsbiogasanlæg i Foulum, hvor Henrik Møller er seniorforsker:

- Det kan være et problem at håndtere græsset i biogasanlægget, fordi det er tørt i modsætning til gylle. Men faktisk kan græsset give 10 gange så meget biogas pr ton som gylle - så det tegner lovende, siger Henrik Møller.

Kilde: p4 Midt-Vest

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079