23948sdkhjf

Status: Energitilsynets undersøgelse af E.On’s prisfastsættelse

Energitilsynets sekretariat og E.Ons varmeselskaber haar netop afholdt et møde om energiselskabets prisfastsættelse. Mødet resulterede i tre konkrete tiltag til udførelse for E.On.
Energitilsynets sekretariat har netop holdt møde med E.ON’s varmeselskaber efter modtagelsen af deres oplæg til forhandling. Forud herfor har sekretariatet haft to indledende drøftelser med selskaberne om opklarende spørgsmål til Energitilsynets tilkendegivelse af 22. juni 2009 om energiselskabet E.ON’s prisfastsættelse.

Mødet resulterede i:
  • At E.ON snarest muligt ændrer deres koncerninterne aftaler, så det bliver muligt at vise, hvordan budget og regnskab stemmer overens.
  • At E.ON skal udarbejde et mere detaljeret oplæg til indfasning af prisstigninger
  • At E.ON skal afgive uddybende oplysninger om renteforhold og grundlaget for underdækningen fra NESA's tid, antallet af medarbejdere og tarifpolitikken for produktionsselskabets kunde
Derudover oplyste sekretariatet, at det har igangsat en analyse, der sammenholder virksomhedens omkostninger og barmarksværkernes. Analysen vil indgå i den vurdering af omkostningernes rimelighed og nødvendighed, som sekretariatet endnu ikke har kunnet foretage, fordi selskabets prisfastsættelse er og har været uigennemskuelig.

Næste møde om prisfastsættelsen er aftalt til 3. november 2009. E.ON skal indsende materialet en uge inden mødet.

Ud over regnskabssagen fører Energitilsynet skærpet tilsyn med forbrugerindflydelsen hos E.ON. I denne sag er de kommunale repræsentanter indkaldt til møde.

Tilsynets afgørelse om udtrædelsesvilkår er påklaget til Energiklagenævnet. Sekretariatet er derudover inddraget i det lovforberedende arbejde, som ministeren iværksatte efter Energitilsynets henvendelse. Arbejdet skal styrke Energitilsynets adgang til oplysninger.

Kilde: Energitilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093