23948sdkhjf

Permanent elpatronlov et skridt i den rigtige retning

Dansk Fjernvarme er positive overfor regeringens beslutning om at gøre elpatronloven permanent. Det betyder, at man nu kan lagre vindmøllestrømmen til, der er brug for den. Det er et skridt i den rigtige retning, lyder det fra organisationen.
Elpatroner er et af midlerne til at skabe et integreret energisystem, hvor vindmøllestrøm kommer til at erstatte fossile brændsler som naturgas og kul. Dermed tager man et kæmpe skridt i retning mod et mere klimavenligt energisystem. Det skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Den såkaldte elpatronlov bliver gjort permanent. Det betyder, at man kan gemme den klimavenlige vindmøllestrøm til der bliver brug for den. Ved hjælp af en stor dyppekoger kan strømmen bruges til at lave fjernvarme. På den måde erstatter man fossile brændsler som naturgas og kul samtidig med, at man undgår at sende den grønne strøm gratis til nabolandene i de perioder af døgnet, hvor vi har for meget af den.

- Ved at bruge el-patroner på fjernvarmeværker vil vi kunne gemme overskudsvindmøllestrøm og lade det indgå i det samlede energisystem i stedet for at eksportere det til udlandet til meget lave priser, siger teknisk konsulent John Tang fra Dansk Fjernvarme til dagbladet Børsen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14