23948sdkhjf

E.ON og OKQ8 bygger Sveriges største biogasnet

Sveriges største brændstofaktør OKQ8 og energiselskabet E.ON har netop påbegyndt et langsigtet samarbejde om at bygge Sveriges største biogasnet.
Samarbejdsaftalen indebærer, at E.ONNetablerer gaspumper på OKQ8s tankstationer. I dag har E.ON 30 tankstationer, hvilket skal øges inden for de næste tre år i området fra Sydsverige til Uppsala. Frem til 2012 er det målsætningen at nå op på et samlet net af i alt 70 tankstationer.

E.On- Vi har som målsætning at bygge Sveriges største biogasnet, så vi kan tilbyde gasbilisterne den bedst mulige service gennem vores etablerede netværk af stationer, siger Göran Lindblå, OKQ8:s bestyrelsesformand.

- Takket være samarbejdet med OKQ8 kan vi nu oprette pumper i den bedst mulige position og præcist hvor kunderne er - i de større byer og i nærheden af større veje, siger Hans Kreisel, administrerende direktør for E.ON Gas og fortsætter:

- Gennem samarbejdet styrker vi den komplette kæde med produktion af biogas, infrastruktur med tankstationer og flere biler på markedet.

Ud fra et klima-perspektiv er biogas det bedste alternativ som nyt brændstof, da det er en 100 pct. vedvarende energikilde. Samtidig giver biogas de laveste emissioner af kuldioxid i alle brændsler og bidrager dermed kun ganske lidt til den globale opvarmning. I øvrigt er prisen på biogas billigere end prisen på benzin.

Kilde: E.ON

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093